Elbise Boyu Nasıl Ölçülür?

  •  26.08.2022
  •  
Elbise Boyu Nasıl Ölçülür?

Elbise Boyu Nasıl Ölçülür?

90396 Pileli Askılı Mini Elbise-Ekru

Özel günlerin yanı sıra gündelik hayatın da en sık giyilen kıyafetleri arasında yer alan elbiseler, vücudunuza oturduğunda sizi çok daha şık hale getirir. Oturabilmesi için ise doğru ölçülerde seçilmiş veya dikilmiş olması oldukça önemlidir. Elbise boyu ölçmek için mezura kullanmayı bilmek yeterlidir. Elbise boyu ölçerken 3 önemli noktadan mutlaka ölçü alınması gerekir.
  1. Göğüs Ölçüsü: Mezurayı göğsünüzün en geniş kısmına tutun. Çıkan ölçüyü not edin.
  2. Basen Ölçüsü: Mezurayı kalçalarınızın en geniş kısmından tutun. Çıkan ölçüyü not edin.
  3. Bel Ölçüsü: Göğsünüzün altında kalan kısmın 10-15 cm kadar aşağısından mezurayı tutun. Çıkan ölçüyü not edin.
Elde ettiğiniz ölçüler, sizin elbiseniz için gerekli ölçülerdir. Ayrıca dilediğiniz tasarıma uygun olarak kol, uzunluk ve omuz gibi noktalardan da ölçü almanız gerekebilir.
  • Kol ölçüsü alırken; kolunuzu dirseğinizden 90 derece kıvırın, omuz başından bileği 3 cm geçecek uzunlukta mezurayı tutun ve çıkan ölçüyü not edin.
  • Omuz ölçüsü alırken, bir omuz başından diğer omuz başına mesafeyi ölçün ve not edin.
  • Elbiseniz abiye ise topuklu ayakkabı, günlük ise spor ayakkabı giyerek omuz başından yere dek ölçüm yapın ve not edin.

 

Abiye Boyu Nasıl Ölçülür?

9149 Büzgülü Elbise-Kahve

Abiyeler, genellikle korseli, kaplı veya normalden uzun oldukları için ölçüleri birbirinden farklıdır. Fakat günlük elbise için alınan ölçü, abiye dikiminde de rahatlıkla kullanılabilir. Yalnızca elbise boyu ölçülürken, standart bir ayakkabı değil abiye elbisenizle birlikte giymeyi planladığınız ayakkabınız ile ölçü verirseniz, sonuç daha tatmin edici olacaktır. Eğer abiye elbisenizin içerisine kap ve korse kumaştan satar dikmeyi planlıyorsanız, aldığınız elbise ölçülerine ek olarak, astar kalınlığına bağlı olacak şekilde eklem yapmanız gerekir.

 

Giyimde Ölçü Almanın Önemi Nedir?

Vitrinde gördüğünüz bir elbisenin, size güzel görünmesinin temel sebebi aslında mankenin tam anlamıyla üzerine oturmuş olmasıdır. Elbise mankenleri standart bedenlere göre üretildikleri için, örneğin 36 beden bir mankene 36 beden bir elbise giydirildiğinde mükemmel görüntü alınacaktır. Giyimde ölçü almanın önemi de tam olarak bu noktada ortaya çıkar. Eğer satın aldığınız veya diktirdiğiniz elbise doğrudan üzerinize oturmazsa, dilediğiniz etkiyi elde edebilmeniz maalesef mümkün değildir. Uzun, bol veya dar bir elbise ile rahat edememenin yanı sıra istediğiniz şıklık düzeyine de erişebilmeniz olanaksızdır.

 

Kendi Bedenimi Nasıl Öğrenebilirim?

Elbise bedenleri, bilindiği gibi 34 ile başlayan ve 60 bedene kadar uzayan bir ölçü yelpazesine sahiptir. Bunlar içerisinden hangisinin sizin için olduğunu tespit edebilmeniz, vücut ölçülerini bilmenize bağlıdır. Her bir beden; göğüs, bel, boy, kol boyu ve omuz genişliği bakımından farklılıklar taşır. En doğru sonuca ulaşabilmek için ise mezura yardımıyla kendi vücut ölçülerinizi almanız gerekmektedir.